Over Paardentandarts Roelofs

Mijn naam is Steven Roelofs en sinds een aantal jaar ben ik werkzaam als gebitsverzorger voor paarden. Al vanaf jonge leeftijd ben ik besmet met het paardenvirus. Ik ben met verschillende paarden actief geweest in de wedstrijdsport, eerst bij de pony’s en later bij de paarden. Zelf heb ik altijd eigen paarden gehad en heb ik voor anderen paarden gereden en uitgebracht. Op dit moment rij ik voornamelijk nog recreatief en spring ik af en toe een parcours.

Paardentandarts Roelofs

In 2017 heb ik een opleiding gedaan in paardengebitsverzorging, gevolgd door een studie Para-Veterinair in Barneveld. Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen in verschillende dierenartsenpraktijken. Eén van deze praktijken was Dierenartsenpraktijk BOS uit Lonneker. Hier ben ik na de stage in dienst gegaan en heb ik veel kunnen leren over de diergeneeskunde. Van tijd tot tijd werk ik nog steeds af en toe bij de praktijk in Lonneker.

Ik heb mijn gebitsverzorging praktijk parttime als een soort hobbymatige onderneming. Op dit moment volg ik de master Internationale Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, iets totaal anders, maar wel een vakgebied waarin ik zeer geïnteresseerd ben. Gelukkig is studeren tot dusver goed te combineren met het ondernemerschap, want ik vind de gebitsverzorging super leuk om te doen.

Wat het voor mij zo leuk maakt is dat ik paarden echt kan helpen. Sommige paarden komen slecht etend en in vermagerde conditie binnen en bloeien na mijn behandeling weer helemaal op. Of sommige ruiters ondervinden problemen tijdens het rijden en kunnen na gebitsbehandeling weer fijn met hun paard aan het werk. Ondertussen heb ik een leuke klantenkring opgebouwd en heb ik veel klanten die jaarlijks weer terugkomen. Doordat eigenaren het gebit van hun paard regelmatig door mij laten controleren zorgen ze er voor dat hun dieren in een goede conditie blijven. Na een aantal jaren werkzaam te zijn is het leuk om te zien hoe mij patiënten zich ontwikkelen. Van de eerste keer behandelen en wolfstandjes trekken bij een net zadelmakke driejarige, naar het reguliere onderhoud van een afgetraind wedstrijdpaard.

Wilt u meer weten over mijn dagelijkse bezigheden? kijk dan eens op de facebookpagina van Paardentandarts Roelofs. Voor verdere informatie of het maken van afspraken kunt u altijd geheel vrijblijvend contact opnemen via de telefoon, email of WatssApp.